Hämeenlinnan teatterit yhteistyöhön

IMG_0516.JPGHämeenlinnan teattereiden yhteistyöneuvottelut pyörähtivät käyntiin tänä iltana. Uppsala-talossa järjestetyssä palaverissa oli paikalla elämänlaatulautakunnan puheenjohtaja Ulla Appelroth, kulttuurin tilaajapäällikkö Timo Koivu, kaupunginteatterin hallintojohtaja Jukka Jokinen sekä yksittäisiä näyttämötaiteilijoita ja esittävän taiteen ja harrastajateattereiden edustajia runsas joukko.

IMG_0516.JPG

Puolentoistatunnin neuvonpidossa mietittiin muun muassa yhteistä koulutustoimintaa, markkinointia ja lipunmyyntiä. Jo toteutunutta yhteistyötä kaupunginteatterin pukuvuokraamon kanssa kiitettiin.

Ensi syksynä Vanajaveden opistossa alkanee teatteritaiteen perusopetus, jonne on jo ilmoittautunut yli 20 hengen opiskelijaryhmä. Sen lisäksi teatterit aikovat tiedottaa omista koulutustapahtumista toisilleen ja järjestää sopivan tilaisuuden tullen myös yhteisiä koulutuspäiviä. Yhteisesitteestä kesä- ja talvikautta varten keskusteltiin. Näyttelijä Antti Kemppainen toi keskusteluun idean kesäteatterirasteista: aktiivinen teattereiden kiertäjä palkittaisiin.

Kaupungin kotisivuilta löytyvät pian linkit teattereiden kotisivuille ja yhteystiedot. Tulevaisuudessa pyritään löytämään edullinen lipunmyyntijärjestelmä, joka voisi palvella kaikkia teattereita.

-Miellyttävä kuulla, että teatterit ovat yksituumaisesti ja innolla etsimässä luontevaa yhteistyötä, totesi Ulla Appelroth tilaisuuden päätteeksi. Hän oli yllättynyt siitä, että moni idea pystytään toteuttamaan pienin taloudellisin satsauksin.

Edustettuina olivat:
Eräs teatteri

Hauhon kesäteatteri

Hauhon näyttämötaiteen harrastajat

Hykin teatteri

Hämeenlinnan kaupunginteatteri

Hämeenlinnan kesäteatteri

Iso-Evon kyläteatteri Vapsahainen
Kemppainen Antti
Renko-Seuran näyttämö

Tanssivarpaat

Muita Hämeenlinnan teattereita:
Hauhon yhtenäiskoulun teatteri

Lammin lukion teatteri
Miniteatteri

Naisvankilan teatteriryhmä
Teatteriryhmä Putous

Pirttikosken kesäteatteri

VPK:n ruuttanäyttämö

Jätä kommentti

css.php