Nuorten energiaa näyttämöllä

Hauhon kouluteatterin Lumiukko-musikaali saa ensi-iltansa ke 29.4. Hauhon Suojamäessä. Merja Uotilan käsikirjoittama ja ohjaama esitys puhuttelee myös aikuiskatsojaa herkkyydellään ja latautuneella energiallaan.

Esitystä varten sävelletty musiikki jää soimaan tajuntaan. Uotilan tanssijatausta näkyy lavakattauksessa. Tanssia ja liikettä on niin paljon kuin pieneen tilaan pystyy sijoittamaan. Joukkokohtaukset vuorottelevat pienimuotoisten puhekohtausten kanssa. Esityksen rytmi on kohdallaan.

Lumiukoista sanan varsinaisssa merkityksssä esityksessä ei ole kyse. On bändi, haaveet, vanhemmat, murheet, suhteet ja kaverit. On isä Pertti ja poika Hero ja äiti, pojan oma ja vieras.

Ohjaaja-koreografi Uotila käväisee itsekin näyttämöllä. Pieni kohtaus Heron isän (Miikka Anttila) kanssa syventää näytelmän maailmaa tehokkaasti.

Ohjaajan ja nuorten välinen dialogi on saumatonta. Porukka mitä mahtavin – yhteenhitsautunut, toisiltaan oppiva, venyvä. Esiintyjillä on tahtoa ja yhteinen päämäärä, johon heitä ovat kannustamassa myös musiikin ohjauksesta vastaava Marjuska Santala ja apulaisohjaaja-tuottaja Anja Lepistö sekä muut vanhemmat. Kyllä Hauholla osataan! Eihän tämä ensimmäinen kerta olekaan.

Olin seuraamassa harjoitusten läpimenoa viime torstaina. Liikutuin ja vaikutuin katsomossa. Menkää hyvät ihmiset käymään Hauholla, käykää katsomassa mitä nuoret osaavat.

Myös Lammin lukion musikaalia Talo n:o 7 esitettiin viikonloppuna. Valitettavasti en päässyt esitystä seuraamaan, mutta lämpimät terveiset myös lammilaisille tekijöille. Heidän esityksensä näkee vielä ainakin malli-YK-kokouksen väki tällä viikolla.

Hykin kouluteatterissa Hämeenlinnan Yhteiskoulussa taas saa ensi-iltansa 15.5. Saara Soukolan ja Helmi Reilinin kirjoittama ja Miika Hakalan ohjaama huijarikomedia Panttivanki eli sinne, tänne ja mitä hemmettiä.

Valtakunnallista mainetta niittäneen Miniteatterin uusin esitystä Kuono kohti tähteä esitettiin tänään ensimmäistä kertaa.

Nyt on vara valita lasten- ja nuortenteatteria uudessa Hämeenlinnassa. Katsojat ovat osa teatteriesitystä, joka syntyy vain näyttelijöiden ja katsojien vuorovaikutuksesta. Katsojat ovat tärkeitä myös teattereiden talouden kannalta. Edellisen produktion tuloilla rakennetaan myös seuraavaa esitystä. Jos katsojia ei tule, ollaan puilla paljailla.

3 kommenttia artikkeliin “Nuorten energiaa näyttämöllä”
 1. avatar Merja Uotila sanoo:

  Voi kiitos kauniista sanoista ja näkemyksesi jakamisesta näin julkisesti, Ulla. Itkettää.. mutta niin kai käy kaikille, jotka saattelevat oman lapsensa (monella muotoa) näytille. Tässä tämä nyt on, untuvikkoni. Ja sinä sanot, että kaunis.
  Ihan iholla mennään ja vielä tiristetään viimeiset mehut itsestämme irti. Nöyränä kritiikin edessä,
  ja tsemppiä kaikille nuorten kanssa työskenteleville. Nähkää heidät!

  Merja Uotila

 2. avatar Miikka Anttila sanoo:

  Kiitos kannustavasta palautteesta 🙂 – Miikka Anttila

 3. avatar äiti sanoo:

  Olen iloinen lasteni hyvästä harrastuksesta!

Jätä kommentti

css.php