Voikukka on ihme

112_1249.JPGMiten vanhaksi pitää elää ennen kuin ymmärtää voikukan kauneuden? En tarkoita keltaista kuvassa näkyvää rikkakasvia, en nurmikkoa ja pientareita somistavaa alkukesän kukkaa. Ne olen nähnyt aina. Mutta voikukalla on myös muita olomuotoja. Vaalea hahtuvapallo minut häikäisi. Se ei olekaan maisemaa rumentava, kuihtuva kukka vaan mitä ihmeellisin taideteos.

En ole pitkään aikaan nähnyt mitään niin hentoa, pehmeää ja kaunista, en mitään niin siroa ja tarkoituksenmukaista kuin voikukan hahtuvapallo. Jokainen siemen laskuvarjoineen odotti tuulen henkäystä päästäkseen matkaan, täyttääkseen tehtävänsä voikukkasuvun jatkajana.

Lapsuudesta muistan, että voikukan maitiaisneste värjäsi kädet ja vaatteet ruskeiksi. Sitä oli vaikea pestä pois. Kauniita kukkia ei siksi saanut kerätä. Ehkä voikukan mitätöintiasenne on estänyt minua näkemästä kasvin todellista olemusta, kauneutta, hyödyllisyyttä ja muuttuvuutta.

Olen lomalla, ja siksi näen enemmän, toisia asioita. Hahtuvapallo symboloi rajattomia mahdollisuuksia kokea ja nähdä tuoreesti. Se on ensimmäinen todiste siitä, että mielikuvitus, päättelytaito ja luovuus ovat herätettävissä. Ehkä minulla on sinulle lukijani tästä eteenpäin uusia juttuja, muitakin kuin hahtuvapalloihmeitä. Kiitos että luet. Vielä mukavampi jos kommentoit, kun sen aika on.

Kommentti artikkeliin “Voikukka on ihme”
  1. avatar saara finni sanoo:

    Olen joka kevät yhtä hullaantunut voikukkaniittyjen kultaan.

    Lapsenahan niitä hahtuvapaloja puhallettiin tuuleen.

    Ja puhalletaan yhä.l

Jätä kommentti

css.php