Onko poliisin julkisuuskuva muuttunut?

Lapsuudesta muistan, kuinka kasvatettiin arvostamaan ja kunnioittamaan poliisia. Mikään ei olisi voinut horjuttaa uskoa siihen, että poliisisetä auttaa aina. En muista, että mediassa olisi ollut juttuja poliiseista, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin. Entäs nyt? Poliisia epäillään milloin mistäkin rikoksesta, poliiseja pannaan viralta, poliisi ampuu perheensä, poliisi ajaa humalassa. Rikkovatko nykypoliisit siis lakia entistä enemmän, valitaanko poliisikouluun vääriä tyyppejä vai turmeleeko yhä rankemmaksi käyvä työ kunnollisenkin poliisimiehen? Vai onko sittenkin kyse vain siitä, että poliisin teot nostetaan isoihin otsikoihin kun niistä aiemmin vaiettiin?

Poliisin työ sijoittuu laillisen ja laittoman rajamaastoon. Kuinka korkea täytyykään olla poliisin moraalin, jotta hän päivästä toiseen jaksaa nähdä ja ymmärtää oikean ja väärän eron eikä saa vaikutteita lainrikkojilta. Kuinka raskasta on tehdä pitkiä työpäiviä, säilyttää positiivisuus ja torjua kyynisyys. Kuinka tärkeää on oppia jatkuvasti uutta ja kuinka tärkeää on loistava tilanne- ja huumorintaju. Työyhteisön merkitys jaksamisen kannalta on kaikkein tärkein.

Tutkimusten mukaan suomalaiset luottavat poliisiin. Tuntuisi järkyttävältä, jos luottamusta ei olisi.

3 kommenttia artikkeliin “Onko poliisin julkisuuskuva muuttunut?”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Ulla!
  Minä luotan suomalaiseen poliisiin.
  Jos tekijänä on poliisi, lööpeissä korostetaan ammattia.
  Sehän on kovan luokan uutinen suomalaisten arvostaman ammattikunnan jäsenen rikottua lakia.
  Poliitikon tai julkun rikokset eivät enää ketään hetkauta.
  T. Riitta

 2. Ulla Lappalainen sanoo:

  Ihana yllätys oli pääuutissivun poliisijuttu tänään Hämeen Sanomissa. Positiivisia uutisia lisää!

 3. Ulla Lappalainen sanoo:

  Sininen mies ismo Soukola innostui juttuni pohjalta kirjoittamaan omassa blogissaan. Olen kirjoittanut myös sinne. Tutustu siis myös Sinisen miehen blogiin.

Jätä kommentti

css.php