Kämmekänjuurien varjossa

hyk_valmis4.jpgPuoli vuottani on vierähtänyt Kämmekänjuurien varjossa eli Hykin teatterin seitsemännen ensi-illan ja kuudennen kantaesityksen parissa. Tiistaina toinen miehitys testaili ennakossa yleisön reaktioita ja tänään toinen ensi-illassa. Enpä voi mitään, että minäkin itken ja nauran katsomossa, vaikka olen ohjaaja ja käsikirjoittajanakin. Olen ylpeä nuorista. En voi kuvitellakaan, että olisin itse pystynyt heidän ikäisenään esiintymään heidän laillaan.hyk_valmis1.jpg

Yli 50 nuorta, muusikot ja muutama takapiru ovat parissa kuukaudessa ahkeroineet reilun tunnin mittaisen esityksen. Alussa oli vain päämäärä ja idea. Sitten kaikki alkoi loksahdella kohdalleen.hyk_ryhmÑkuva_palkki_p.jpg

En edelleenkään osaa sanoa, mitä ohjaaminen on. Kanssakulkemista, kannustamista ja valekatsojana olemista kenties. Ehkä olin vain lenkki, joka piti säikeitä koossa ja saattoi kaikki yhteen.
hyk_valmis3.jpg

Teatterin suuri ihme on tapahtunut: esitys on syntynyt. Jengi on ottanut vastuun ja alkanut pelittää yhteen. Ohjaaja on työnsä tehnyt. Samalta on tuntunut ennenkin. Suru pyyhkii vierellä. Näyttelijöillä haikeus on vasta edessä. Kuljen askeleen heitä edellä. Esitykset jatkuvat, mutta ajatukset juoksevat jo muualle.

Voin toki toivoa esitykselle yleisöä. Alle kouluikäisille esitys kuitenkin lienee liian jännittävä. Mutta Veikko Pullin valot erityisesti Merja Uotilan tanssikohtauksissa ja Tatu ja Eppu Väänäsen sekä Ossi Cavénin musiikki jäävät mieleen. Tulkaa katsomaan. Lippuja ovelta ja ennakkoon: Esityspäivät ensi ja seuraavana sunnuntaina sekä keskiviikkona 19.5. klo 18 ja ti 18.5, la 22.5. ja ma 24.5. klo 14. Lisätietoa esityksestä kotisivulta. Kuuntele myös tunnusmelodia.
hyk_valmis2.jpg

Valokuvat Henri Ilasen.

3 kommenttia artikkeliin “Kämmekänjuurien varjossa”
 1. Ulla Lappalainen sanoo:

  -Ammattitaitoinen bändi, rohkeita ajallisia leikkauksia, eri-ikäisten (11 – 20) näyttelijöiden käyttäminen kiinnostavaa, kommentoi esitystä ensi-illan katsoja, musiikki- ja teatteri-ihminen itsekin.

 2. Ulla Lappalainen sanoo:

  Esitykset puolivälissä. Katsojia 560. Vielä ehtii vaikka ke-iltana klo 18.

 3. MerjaU sanoo:

  Ulla on kutonut lähes mahdottoman tehtävän kauniisti näkyväksi! Valtava urakka, lyhyellä aikavälillä, on sovitella aikataulut, bändin harjoitukset, puvut, ihanat lapset ja nuoret paikoilleen..ompelin siellä vetoketjua minäkin, puoli tuntia ennen ensi-illan alkua.
  Ensi-illtoihin ei totu kaiketi koskaan..toisella katselulla saatoin jo rentoutua. Ihmeellisintä on (aina, olen kamalan hidas) huomata jokaisessa esityksessä uusia käsikirjoituksellisia juttuja ja saada ahaa-elämyksiä.
  Nostan maljani kaikille nuorten kanssa teatteria, liikuntaa, piirrustusta, laulua..tekeville! Ja heidän kannustaville vanhemmilleen!! Yhteisöllisyys on hedelmällinen tila, kunpa kaikki aikuiset ymmärtäisivät sen arvon.

Jätä kommentti

css.php